Γλυκερία Φιλίππου

Γλυκερία Φιλίππου

Είναι Εργοθεραπεύτρια, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) του Τμήματος Εργοθεραπείας Αθήνας και είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπείας.
Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και σε Ιδιωτικά Κέντρα ειδικών θεραπειών. Ακόμη, έχει συνεργαστεί με πλαίσια προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση πιθανών δυσκολιών στο πλαίσιο του σχολείου, ενώ έχει εκπαιδευτεί σε αξιολογητικά εργαλεία όπως το Peabody.
Έχει εκπαιδευτεί στα σεμινάρια της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Integration module 1-2 Θεωρία – Αξιολόγηση), στην οργάνωση και το σχεδιασμό δραστηριοτήτων παρέμβασης, στο παιχνίδι τη συμβολή του στην ανάπτυξη του παιδιού, τη σχολική ετοιμότητα σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ.
Ακόμη, έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τη χρήση της υποστηρικτικής τεχνολογία και μέσων σε άτομα με μειονεξίες και τη συμβολή της εργοθεραπείας στην καθημερινότητα τους. Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε άρθρο με θέμα: «Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην ειδική αγωγή: Εργοθεραπευτική παρέμβαση και καθημερινότητα.- «The use of innovative technology in special education: Occupational therapy intervention and daily life.» στο περιοδικό Inovace a technologie ve vzdělávání της http://olympiadatechniky.cz/itev/ τον Ιανουάριο του 2022.
Τέλος, έχει εργαστεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών αναλαμβάνοντας περιπτώσεις παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές (αυτισμό) και νευροαναπτυξιακές διαταραχές (εγκεφαλική παράλυση), σύνδρομα, διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας.

Γλυκερία Φιλίππου

Εργοθεραπεύτρια