Μαρία Σαβιδάκη

Μαρία Σαβιδάκη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.
Οι πανεπιστημιακές σπουδές μου είναι στην Προσχολική Αγωγή στο Τεχνολογικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας. Έχω εκπαιδευτεί στη Διδασκαλία Χορού στη σχολή Studio One. Παράλληλα είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης και Χορού “ Dance Movement Therapy” στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, στην Ισπανία.
Στην Αθήνα συνεργάζομαι με ιδιωτικά κέντρα τα οποία ειδικεύονται στη διάγνωση, πρόληψη και πρώιμη παρέμβαση παιδιών με ΔΑΦ και λοιπές αναπτυξιακές διαταραχές. Παράλληλα συνεργάζομαι με ιδιωτική κλινική στην Ελβετία η οποία ειδικεύεται στη στήριξη και θεραπεία ανθρώπων με ψυχιατρικά νοσήματα και εξαρτήσεις.
Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης συνεργάστηκα με ιδιωτικο κέντρο της Βαρκελώνης αναλαμβάνοντας τη ψυχοθεραπεία μέσω κίνησης και χορού σε παιδιά που εμπίπτουν σε Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Την ίδια περίοδο κατά την απασχόλησή μου σε κέντρο το οποίο εξειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχες διεξήγαγα μαζί με τους συνεργάτες μου έρευνα για τον αντίκτυπο της Χοροθεραπείας σε έφηβες και νεαρές κοπέλες με διαταραχές πρόσληψης τροφής. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν για τη συγγραφή του επιστημονικού άρθρου με τίτλο: “Re-Inhabiting One’s Body: Effects of Dance Movement Therapy on Body Image and Alexithymia in Eating Disorders. A Pilot Study’’, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Eating Disorders. Τέλος ανέλαβα τη δημιουργία ομάδων χοροθεραπείας σε παιδιά δημοτικού σχολείου στη Βαρκελώνη με επιθετική συμπεριφορά.
Η συνεχής επιστημονική κατάρτιση επιτυγχάνεται με την παρακολούθηση πλήθους σεμιναρίων και συνεδρίων στον τομέα της χοροθεραπείας, των παιδαγωγικών και της εφηβικής ιατρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μαρία Σαβιδάκη

Χοροθεραπεύτρια